Περισσότερες γυναίκες στο Επικρατείας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης στα ψηφοδέλτια

Περισσότερες γυναίκες στο Επικρατείας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης στα ψηφοδέλτια- Η υπόθεση των υποκλοπών (μέρος δεύτερον και σοβαρότερο) ανάγκασαν τα κομματικά επιτελεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Τα ψηφοδέλτια (πλην αυτού της Επικρατείας) είναι έτοιμα για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ και απομένουν μόνον μερικές εκλογικές περιφέρειες να συμπληρωθούν. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια Επικρατείας παραμένουν στην ευθύνη των προέδρων των κομμάτων (όπως συνέβαινε πάντοτε), αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφήνουν τα κομματικά επιτελεία να διαρρεύσουν τα τρία αυτά κόμματα θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερο γυναίκες στα ψηφοδέλτια. Εκείνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι πόσοι από τους σημερινούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς θα θέσουν υποψηφιότητα και πόσοι από το Επικρατείας θα δοκιμάσουν την τύχη τους με σταυρό. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. είναι σε τροχιά αποχώρησης.

Διαφήμιση

Στη Χαλκιδική, για παράδειγμα, ο Γιώργος Βαγιωνάς φέρεται να αποσύρεται, με αποτέλεσμα να δίνουν μάχη ο ξενοδόχος Γρηγόρης Τάσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος. Στην Ηλεία, ο Κώστας Τζαβάρας (το έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος), ενώ νέα υποψηφιότητα είναι του Νίκου Καλάκου και ενδιαφέρονται ο εκδότης της εφημερίδας «Πατρίς», Λευτέρης Βαρουξής, καθώς και η Αννα-Μαρία Βλαγκούλη.

 

in

 

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία για τον δήμο Αθηναίων: «Παράνομο» το τέλος παρεπιδημούντων 0,5%

Καταγγελία για τον δήμο Αθηναίων: «Παράνομο» το τέλος παρεπιδημούντων 0,5%- Τι προτείνει ο Σύνδεσμος
«Με τον μανδύα της δήθεν νομιμότητας που δημιουργεί από μόνος του, ο Δήμος Αθηναίων καταλογίζει πρόστιμα τέλους παρεπιδημούντων 0,5% στους τζίρους επιχειρήσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης, εξυπηρετώντας συμφέροντα που θέλουν να στραγγαλίσουν τη δραστηριότητάς μας. Παράλληλα καλεί συνεχώς μέλη μας να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους ώστε να επιβάλει το ανάλογο τέλος αλλά και πρόστιμα επί αυτού από το 2017. Επιδιώκεται, δε, να βεβαιωθούν αυτά τα ποσά, εγκλωβίζοντας τις εταιρείες σε δικαστικούς αγώνες». Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (STAMA) και σημειώνει: «Σε τέλος 0,5% διαμονής παρεπιδημούντων υπόκεινται όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, όπως ξενοδοχεία, motels, bungalows, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 339/1976 που αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν. 1080/80 και με το άρθρο 27 παρ. 10 του Ν. 2130/93».