Δήμος Λαρισαίων: Ξηλώνουν τα περίπτερα

Κλειστά περίπτερα ιδιοκτησίας του ξεκίνησε να κατεδαφίζει και να απομακρύνει ο Δήμος Λαρισαίων. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον μίσθωσης καθώς δεν βγαίνει μεροκάματο» είπε στο in.gr ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Κλειστά περίπτερα ιδιοκτησίας του ξεκίνησε να κατεδαφίζει και να απομακρύνει ο Δήμος Λαρισαίων, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήδη έχουν απομακρυνθεί 3 ανενεργά και κλειστά εδώ και μερικά χρόνια περίπτερα, που βρίσκονταν σε εκτός κέντρου, ενώ θα κατεδαφιστούν συνολικά 10 δημοτικά περίπτερα.

Διαφήμιση

Πρόκειται για περίπτερα που έχουν εγκαταλειφθεί, γα διάφορους λόγους εδώ και μερικά χρόνια, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε σημεία περιβαλλοντικής και αισθητικής επιβάρυνσης της περιοχής που βρίσκονται. Να διευκρινίσουμε εδώ πως ο Δήμος αποκτάει τα εκάστοτε περίπτερα, όταν δεν υπάρχουν κληρονόμοι να συνεχίσουν την λειτουργία τους μετά τον θάνατο ή την συνταξιοδότηση των αρχικών δικαιούχων.

Η ανάρτηση του Δήμου Λαρισαίων αναφέρει επίσης: «Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του τμήματος συντηρήσεων του Δήμου Λαρισαίων, παρόντος του αρμόδιου αντιδημάρχου Θάνου Αδαμόπουλου έγιναν κατεδαφίσεις και απομακρύνσεις περιπτέρων στην οδό Καρδίτσης καθώς και στις συνοικίες Νέα Σμύρνη και Ανθούπολη.

Θα συνεχιστούν ανάλογες παρεμβάσεις σε εγκαταλελειμμένα περίπτερα στην συμβολή των οδών Αγιάς και Σεφέρη, στην οδό Φορτούνα στη συνοικία της Φιλιππούπολης και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Σε δεύτερη φάση ο Δήμος Λαρισαίων, ακολουθεί νομική διαδικασία, με την επιστολή, σε πρώτη φάση, εξωδίκων προς τους ιδιοκτήτες περιπτέρων σε διάφορα σημεία της πόλης που παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εμείς ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη για ποιο λόγο δεν βρέθηκαν άνθρωποι να νοικιάσουν τα περίπτερα στο μεταξύ και εν τέλει κατεδαφίζονται καθώς και τις τιμές ενοικίασης που περίπου απαιτούνται μηνιαίως: «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον καθότι πλέον δεν βγάζουν μεροκάματο τα περίπτερα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα περίπτερο μπορεί να νοικιαστεί με 300 ευρώ τον μήνα έως και 1000 ευρώ, ανάλογα κυρίως με την τοποθεσία του και τα νούμερα που σας λέω είναι στο περίπου».

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε στη συνομιλία μας: «Η κατεδάφιση ήταν για εμάς μονόδρομος. Από την μία δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι και από την άλλοι πολλοί δημότες και για λόγους κυκλοφοριακής ασφάλειας ζητούσαν να γκρεμιστούν». Στην ερώτηση μας αν είναι υψηλό το τίμημα που ζητάει ο Δήμος στις εκάστοτε δημοπρατήσεις για τα περίπτερα μας είπε: «Δεν νομίζω να είναι υψηλό το τίμημα. Απλά δεν βγαίνει πια μεροκάματα».

FB Δήμου Λαρισαίων