Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ

Κυκλοφορούσε ως φήμη, ωστόσο η είδηση ήρθε πλέον και από επίσημα χείλη: ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ1 επιβεβαίωσε ότι ι στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση έδωσε ήδη ο Γιώργος Κουβαράς, προαναγγέλλοντας, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τη συνέντευξη του Ουκρανού πρέσβη.

Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης είχε εμφανιστεί στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και είχε πει ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ.

«Ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζόφ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, με την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι η παρουσία του στρατιώτη «θόλωσε» το νόημα της παρέμβασης Ζελένσκι, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε στη συνέχεια χαρακτηρίσει «λανθασμένη και άστοχη» την παρουσία μέλους του τάγματος του Αζόφ στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».