Θεσσαλονίκη – Νίκος Καπραβέλος: Εξετάζεται αρτηρίτιδα και νόσος Kawasaki για τον θάνατο της 3χρονης

Στον αιφνίδιο θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε για τον θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ενώ χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση. Παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στους γονείς του παιδιού.

Διαφήμιση

Παράλληλα, εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών. Έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Τόνισε πως πλέον μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Όπως είπε στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.