Προσωπικός γιατρός: Αυτές είναι οι αμοιβές για γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Καθορίζονται σύμφωνα τη νέα υπουργική απόφαση οι αμοιβές των προσωπικών γιατρών που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα για την πρωτοβάθμια υγεία.

Ειδικότερα, η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προσδιορίζει το ύψος των αμοιβών των προσωπικών γιατρών που θα καλύπτουν τους εγγεγραμμένους στο σύστημα πολίτες και θα τους παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική κάλυψη.

Διαφήμιση

Διαφορετικές θα είναι οι αμοιβές των γιατρών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θα εγγραφούν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα οι αμοιβές τους καθορίζονται ως εξής:

Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ.: επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους, οι οποίες καλύπτουν αριθμό εγγεγραμμένων πολιτών μέχρι 1.500 άτομα και για εγγεγραμμένους πολίτες από 1.501 μέχρι 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν», βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως:

Από 16 (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) έως 49 ετών το ποσό ετήσιας αποζημίωσης ορίζεται στα 20 ευρώ.

Από 50-69 ετών, στα 23 ευρώ και από 70 ετών και άνω στα 25 ευρώ.

Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση για πληθυσμό εγγεγραμμένων από 1.501 έως 2.000 άτομα υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα. σύμφωνα με τα παραπάνω, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατροί: Για εγγεγραμμένους πολίτες έως 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως:

Από 16 (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) έως 49 ετών το ποσό ετήσιας αποζημίωσης ορίζεται στα 20 ευρώ.

Από 50- 69 ετών, στα 30 ευρώ και από 70 ετών και άνω στα 45 ευρώ.

Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τα παραπάνω, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Για τους ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές και άγονες, θα προσδιοριστεί το ύψος και ο τρόπος αποζημίωσής τους με νέα απόφαση.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Content retrieved from: https://www.newsit.gr/ellada/prosopikos-giatros-aytes-einai-oi-amoives-gia-giatrous-tou-dimosiou-kai-tou-idiotikou-tomea/3546017/.