Σχολεία: Πότε κλείνουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια – Πρεμιέρα για την «ελληνική PISA»

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Πότε κλείνουν τα σχολεία και τι ισχύει με την «ελληνική PISA».

Ακριβώς δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων για τα Λύκεια. Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών, θα πάνε τελευταία φορά για φέτος στο σχολείο και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Διαφήμιση

Ειδικότερα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και στα Γυμνάσια, με την τελευταία ημέρα μαθημάτων να είναι η 30η Μαΐου 2022. Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου 2022.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2022.

Πρεμιέρα για την «ελληνική PISA»

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, το «ντεμπούτο» τους κάνουν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, ή αλλιώς «ελληνική PISA», στη Νεοελληνική Γλώσσα και των Μαθηματικά για 6.000 μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και 6.000 της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.