Στην τελική φάση η καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου ως Επίσημης Αργίας στο Δήμο Ευρώτα-Παλαιομονάστηρο

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για το αίτημα της ανακήρυξης του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος σε Μαρτυρικό χωριό, ο Νεοκλής Κρητικός ανακίνησε ένα ακόμα θέμα, που εδώ και χρόνια έχει θέσει ο Δήμος Ευρώτα: την καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο στο Βρονταμά ως επίσημης αργίας στο Δήμο.
Ο κ. Κρητικός ενημερώθηκε πως ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, έχει με επιμονή υποστηρίξει και απαιτήσει την υλοποίηση του αιτήματος, ένα ζήτημα που έχει ανακινήσει και προσωπικά ως νέος βουλευτής. Έχοντας υπόψη τους στο υπουργείο, την ομόθυμη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη κινούν τη διαδικασία για την κατάρτιση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, με γρήγορα βήματα ώστε αυτό να ολοκληρωθεί άμεσα, βασιζόμενοι στη νομοθεσία και διαδικασία που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.
Εξάλλου, ο πάπυρος είναι έτοιμος για υπογραφή από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, τον κ. Βορίδη και τον κ. Σταϊκούρα. Ακολούθως μαζί με κάποια άλλα έγγραφα, τα οποία θα ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Να θυμίσουμε πως ο σπηλαιώδης ναός αποτέλεσε καταφύγιο για τους μαρτυρικούς βρονταμίτες, οι οποίοι κρύβονταν εκεί για πολλές μέρες, όταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 1825, σ’ αυτήν την εκκλησία, τα στρατεύματα του Ιμπραήμ Πασά τούς έκαψαν ζωντανούς.

 

Διαφήμιση

πηγή : flynews.gr