Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η απάτη που στοίχισε χρήματα σε 187 άτομα – Στα 53.000 € τα κέρδη του δράστη

Η απάτη που οργάνωσε τον έκανε πλούσιο και τώρα οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος…

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε μια απάτη καρμπόν για 187 άτομα. Χρήστες του διαδικτύου όλοι, που την πάτησαν και έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Όταν άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά, ήταν ήδη πολύ αργά. Τα χρήματα είχαν κάνει φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και ο άνθρωπος που τους είχε παγιδέψει, είχε προλάβει να σβήσει τα ίχνη του. Πλέον όμως οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει αρκετά τις έρευνες και τον έχουν ταυτοποιήσει.

Διαφήμιση

Απάτη σε βάρος δεκάδων ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου ανά την Ελλάδα, με υποτιθέμενες πωλήσεις προϊόντων, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άνδρας, 31ος ετών, ο οποίος εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, μέσω της οποίας διαφήμιζε στο διαδίκτυο διάφορα εμπορικά προϊόντα με δέλεαρ τις ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνολικά 187 χρήστες του διαδικτύου προέβησαν κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2021 σε αγορές προϊόντων είτε με πιστωτικές κάρτες είτε με κατάθεση του τιμήματος σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, χωρίς όμως να παραλάβουν ποτέ τις παραγγελίες τους.

Το ύψος της απάτης υπολογίζεται σε πάνω από 53.000 ευρώ.