Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: 39χρονος εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για συνομιλίες με την ανήλικη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση βιασμού 12χρονης στα Σεπόλια. Η μητέρα του 12χρονου

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: 39χρονος εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για συνομιλίες με την ανήλικη- Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 39χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο άνδρας ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαφήμιση

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Βιασμός 12χρονης: Νέα κατάθεση

Εν αναμονή της κατάθεσης του 12χρονου κοριτσιού βρίσκονται οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων, καθώς «η νέα κατάθεση της κοπέλας θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα φέρει συλλήψεις», όπως λέει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός μιλώντας στον Skai.gr, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάκη Συνοδινού.

«Όταν ο παιδοψυχολόγος δώσει το πράσινο φως στην αστυνομία, τότε η κοπέλα θα καταθέσει» σημειώνει ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές της μέσω μιας σειράς φωτογραφιών ανδρών που θα της υποδείξουν οι αστυνομικοί.

Πρόκειται για 10 τουλάχιστον «πελάτες» που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και φέρονται να έκλεισαν ραντεβού και να βίασαν την 12χρονη έναντι αμοιβής.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και 2-3 άτομα που αυτοβούλως παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν ενόρκως πως ναι μεν μίλησαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών με κάποια που ταιριάζει στην 12χρονη, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν την συνάντησαν ποτέ από κοντά.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως τα διαδικτυακά ίχνη που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τους ερευνητές της ΕΛΑΣ τους έχουν «προδώσει» καθώς φέρονται να έκλεισαν ραντεβού μέσω της σελίδας γνωριμιών με την κοπέλα.

Τα στοιχεία για τη μητέρα
Όσον αφορά την εκπόρνευση της από την ίδια της την μητέρα, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής από το έλεγχο που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο δεν προκύπτει πως είχε κατεβάσει την εφαρμογή της διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως δεν διαχειριζόταν τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί ώστε να «αλιεύονται» οι βιαστές της 12χρονης.

Αυτό βέβαια όπως λένε αστυνομικές πηγές δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού απευθείας με «ενδιαφερόμενους» εκτός διαδικτύου. Είναι ένα από τα στοιχεία που ερευνώνται από τις Αρχές.