Η Τσέλσι σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση -Μετά τις κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε η Τσέλσι.

Στόχος είναι να τροποποιηθούν οι όροι λειτουργίας που της επιβλήθηκαν, μετά τις κυρώσεις κατά του ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος του Λονδίνου, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων αυτών, θα ζητήσει να του επιτραπεί η κατά το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία του, ενώ διαβεβαιώνει ότι οι προσεχείς αγώνες των ομάδων ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν κανονικά.

Πώς οι κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς επηρεάζουν την Τσέλσι
Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς, «μπλοκάροντας» έτσι την πρόθεση του Ρώσου μεγιστάνα να παραχωρήσει τις μετοχές της Τσέλσι.

Με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν εισιτήρια και εμπορικά προϊόντα και δεν θα έχουν δικαίωμα να αγοράζουν ή να πωλούν ποδοσφαιριστές, ούτε να ανανεώνουν συμβόλαια.

Γκανέζος επιχειρηματίας προσφέρει 3,1 δισ. δολάρια στον Αμπράμοβιτς για να αγοράσει τον σύλλογο
Νέα προσφορά στο τραπέζι έχει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς για την αγορά της Τσέλσι.

Tο Sky Sports αποκάλυψε ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του συλλόγου του Λονδίνου είχε ήδη λάβει έως και 10 προσφορές εξαγοράς, ενώ ο Γκανέζος επιχειρηματίας Άντι Οβούσου δημοσιοποίησε την προσφορά του στον Ρώσο ολιγάρχη.

«Η επίσημη προσφορά μου είναι 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2,8 δισ. ευρώ)», έγραψε ο Οβούσου σε εκείνη την επιστολή προς τον Αμπράμοβιτς.

Μια προσφορά χαμηλότερη από αυτή που θα ζητούσε ο σημερινός ιδιοκτήτης της Τσέλσι για να πουλήσει τον σύλλογο, αφού το Sky Sport εκτιμά ότι η τιμή που έθεσε ο Ρώσος είναι 3 δισ. λίρες ή 3,6 δισ. ευρώ.

Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει αποφασίσει σε ποιον θα πουλήσει την Τσέλσι
Το βράδυ της Τρίτης (8/3) πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπόλι και τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Βις είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά του αγγλικού συλλόγου.

Προς το παρόν όμως, μία εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή ανακοίνωση της πώλησης της Τσέλσι, ο Αμπράμοβιτς δεν έχει κάνει ακόμη την επιλογή του.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε μεγάλους «παίκτες» της ρωσικής ολιγαρχίας αύξησαν σημαντικά την πίεση στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μετά την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Κάτω από πίεση λοιπόν, ο Αμπράμοβιτς έπρεπε να πουλήσει, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι σχεδίαζε να επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους ολιγάρχες για τους δεσμούς τους με το Κρεμλίνο, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι ο (από το 2003) ιδιοκτήτης της Τσέλσι θα προστεθεί στη λίστα κυρώσεων.