Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλήθεια ή προπαγάνδα; Το Moskva λίγο πριν βυθιστεί

Φωτογραφίες που δείχνουν, όπως αναφέρεται, το πλοίο Moskva λίγο πριν βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα κάνουν εδώ και μερικές ώρες το γύρο του κόσμου. Το πλοίο σύμβολο του Στόλου της Ρωσίας βυθίστηκε πριν από μερικές μέρες, με την Ουκρανία να υποστηρίζει πως το χτύπησε με πυραύλους Neptune.

Ο Moskva, η ναυαρχίδα του Στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, πέρασε τρεις πολέμους, όμως απ’ αυτόν στην Ουκρανία δεν κατάφερε να βγει αλώβητο. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν σήμερα (18.04.2022) στο twitter φέρονται να δείχνουν το ρωσικό καταδρομικό λίγο πριν βυθιστεί. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι αυθεντικές ή όχι.

Διαφήμιση

Πυκνός μαύρος καπνός βγαίνει από το πλοίο, το οποίο έχει πάρει κλίση. Υποτίθεται πως είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγο πριν το καταδρομικό βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα, έξω από τη Σεβαστούπολη.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι αφού η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει εξακριβωθεί. Ίσως να είναι ακόμη ένα «παιχνίδι» προπαγάνδας, σαν αυτά που παίζονται σε κάθε πόλεμο.

Και ενώ η Ουκρανία επιμένει ότι οι πύραυλοί της προκάλεσαν τη φωτιά, τις εκρήξεις και εν τέλει τη βύθιση του Moskva, η Ρωσία το αρνείται αλλά δεν αποκαλύπτει πως προκλήθηκαν φωτιά κι εκρήξεις στο πλοίο. Όπως δεν αποκαλύπτει και την τύχη του πληρώματος. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως όλοι έχουν πεθάνει αλλά η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με 100 ναύτες του καταδρομικού και τον διοικητή του… ολοζώντανους. Μόνο που κανείς δεν ξέρει πότε έχουν τραβηχτεί οι εικόνες αυτές…