Ρούλα Πισπιρίγκου: Από την ΓΑΔΑ σε ειδικό κελί των φυλακών Κορυδαλλού- Τι αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα

Πάτρα 3 παιδιά – Εξελίξες: Η 33χρονη γυναίκα, η οποία με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα, μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ, όπου θα περάσει το βράδυ, ενώ πιθανότατα αύριο θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η 33χρονη επί σχεδόν 5 ώρες παρέμενε ψυχρή ενώπιον της ανακρίτριας και προσπάθησε να πείσει για την αθώοτητά της.

Διαφήμιση

Όπως υποστήριξε, οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της.

Σύμφωνα με την ίδια, η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αγλαία Κυριακού”, όμως, οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο η Ρούλα Πισπιρίγκου αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, ώστε από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Τι αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα

«Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία, καμία μάνα δεν μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της» ισχυρίστηκε. Είπε ακόμη κατά πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχα μεγάλη αδυναμία στη Τζωρτζίνα, ο θάνατός της ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μένα έπειτα από τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κατηγορία εις βάρος βασίζεται σε τυχαία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ώστε να βρεθεί μια προφανής αιτία και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατό της».

Η 33χρονη επίσης ισχυρίστηκε ότι είναι φυσιολογικό να είναι συνοδός μια μάνα για το παιδί της και ότι δεν έχει ιδέα για την κεταμίνη. «Είναι παντελώς αβάσιμο και αναπόδεικτο ότι χορήγησα εγώ την κεταμίνη» είπε η 33χρονη και πρόσθεσε: «Δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου και δεν μπορούσα να την προμηθευτώ, αφού διακινείται αποκλειστικά από κρατικούς φορείς». Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη τοξική ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο κατά την ημερομηνία θανάτου της Τζωρτζίνας. «Εγώ δεν είχα πρόσβαση, οι υπόλοιποι όμως, γιατροί και νοσηλευτές, είχαν» φέρεται να υποστήριξε πιστή στην υπερασπιστική της γραμμή να ρίξει στο νοσηλευτικό προσωπικό την χορήγηση της κεταμίνη.

«Μέσα στην ένταση των γεγονότων θα μπορούσε να έχει χορηγηθεί από λάθος, χωρίς αυτό να έχει καταγραφεί» φέρεται να αναφέρει επίσης στο απολογητικό της υπόμνημα η Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη ισχυρίζεται επίσης ότι η χορήγηση της κεταμίνης, με βάση τα ιατρικά πορίσματα, στη Τζωρτζίνα έγινε στις 02:50 π.μ στις 27/1/22, χρόνο κατά τον οποίο η ίδια δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, όπως ισχυρίστηκε, ρίχνοντας εκ νέου την ευθύνη σε γιατρούς/νοσηλευτές. «Μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε γίνει και δεν μπορώ να δώσω άλλη εκδοχή» φέρεται να υποστήριξε.

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού

Πρόκειται για το ένα από τα δύο ειδικά κελιά που υπάρχουν, τα οποία δεν έχουν καν νούμερο, στο οποίο θα μεταφερθεί η 33χρονη, προκειμένου να μην υπάρξουν «θερμά» επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα ακόμη και τη ζωή της.

Έτσι,  αφού για δύο ημέρες τεθεί σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, στη συνέχεια θα οδηγηθεί  στο ένα από τα δύο ειδικά κελιά όπου δεν θα έχει επαφή με άλλες κρατούμενες, καθώς δεν προβλέπεται κοινός προαυλισμός.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της συγκεκριμένες ώρες προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση από τις συγκρατούμενές της.